Χάλασε η συσκευή σας; Η PcLike είναι ΕΔΩ για εσάς!  

 

Πέμπτη, 18 June 2020 00:00

Πως μπορεί να γίνει κάποιος IT

Rate this item
(0 votes)

Information technology

 

Για πολλούς ανθρώπους, η τεχνολογία πληροφοριών (ΙΤ) είναι βασικά συνώνυμη με τα άτομα που καλείτε (άνδρες - γυναίκες) όταν χρειάζεστε βοήθεια με ένα ζήτημα υπολογιστή. Αν και αυτή η άποψη της τεχνολογίας των πληροφοριών δεν είναι εντελώς λανθασμένη, υποτιμά δραστικά το εύρος αυτού του κρίσιμου τομέα καριέρας.

Αν ψάχνετε να πάρετε μια καλύτερη αντιμετώπιση σχετικά με το τι είναι η τεχνολογία πληροφοριών και τις πολλές πτυχές αυτού του πεδίου, τότε έχετε φτάσει στο σωστό μέρος. Έχουμε κάνει το σκάψιμο για εσάς και μιλήσαμε με επαγγελματίες του κλάδου πληροφορικής για να δημιουργήσουμε αυτόν τον χρήσιμο οδηγό για αρχάριους στο πεδίο.

Τι είναι η τεχνολογία της πληροφορίας και τι περιλαμβάνει;

Ο πιο βασικός ορισμός της τεχνολογίας πληροφοριών είναι ότι είναι η εφαρμογή της τεχνολογίας για την επίλυση επιχειρηματικών ή οργανωτικών προβλημάτων σε ευρεία κλίμακα. Ανεξάρτητα από τον ρόλο, ένα μέλος ενός τμήματος πληροφορικής συνεργάζεται με άλλους για την επίλυση τεχνολογικών προβλημάτων, τόσο μεγάλων όσο και μικρών. Υπάρχουν τρεις βασικοί πυλώνες ευθύνης για ένα τμήμα πληροφορικής:


1.Διακυβέρνηση πληροφορικής: Αυτό αναφέρεται στον συνδυασμό πολιτικών και διαδικασιών που διασφαλίζουν ότι τα συστήματα πληροφορικής λειτουργούν αποτελεσματικά και ευθυγραμμίζονται με τις ανάγκες του οργανισμού.
2.Λειτουργίες πληροφορικής: Αυτή είναι μια γενική κατηγορία για την καθημερινή εργασία ενός τμήματος πληροφορικής. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή τεχνικής υποστήριξης, συντήρησης δικτύου, δοκιμών ασφαλείας και καθήκοντα διαχείρισης συσκευών.
3.Υλικό και υποδομή: Αυτός ο τομέας εστίασης αναφέρεται σε όλα τα φυσικά στοιχεία της υποδομής πληροφορικής. Αυτός ο πυλώνας πληροφορικής περιλαμβάνει τη ρύθμιση και συντήρηση εξοπλισμού όπως δρομολογητές, διακομιστές, τηλεφωνικά συστήματα και μεμονωμένες συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές.


Παρόλο που το τμήμα πληροφορικής ενός οργανισμού χειρίζεται πολλές διαφορετικές λειτουργίες και παίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της λειτουργίας, ο Andrey Prokopchuk, επικεφαλής της πληροφορικής στο Belitsoft, λέει ότι το τέλειο τμήμα πληροφορικής είναι αυτό που δεν γνωρίζετε καν. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να αυτοματοποιήσουν και να δημιουργήσουν διαδικασίες για πολλές από τις καθημερινές τους εργασίες, έτσι ώστε η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά. Το ιδανικό τμήμα πληροφορικής ευθυγραμμίζεται επίσης με τους στόχους της επιχείρησης και είναι διαφανές στις διαδικασίες του με τρόπο που η υπόλοιπη επιχείρηση μπορεί να κατανοήσει και να παράσχει πληροφορίες.
Γιατί είναι σημαντική η τεχνολογία της πληροφορίας;


Με απλά λόγια, το έργο των περισσότερων οργανισμών θα αργούσε σε ανίχνευση χωρίς λειτουργικά συστήματα πληροφορικής. Θα δυσκολευόσασταν να βρεις μια επιχείρηση που δεν βασίζεται τουλάχιστον εν μέρει σε υπολογιστές και τα δίκτυα που τους συνδέουν. Η διατήρηση ενός τυπικού επιπέδου υπηρεσίας, ασφάλειας και συνδεσιμότητας είναι τεράστιο έργο, αλλά δεν είναι η μόνη προτεραιότητα ή πιθανή πρόκληση στα πιάτα τους. Όλο και περισσότερες εταιρείες θέλουν να εφαρμόσουν πιο διαισθητικές και εξελιγμένες λύσεις. «Η πληροφορική μπορεί να προσφέρει το πλεονέκτημα που χρειάζεται μια εταιρεία για να ξεπεράσει, να ξεπεράσει και να παραδώσει ανταγωνιστές», λέει ο Edward Kiledjian, επικεφαλής υπεύθυνος ασφάλειας πληροφοριών και blogger της τεχνολογίας. Ας ρίξουμε μια ματιά στις ανάγκες που θα εργάζονται οι τρέχοντες και οι μελλοντικοί ειδικοί πληροφορικής: Υπερφόρτωση δεδομένων: Οι επιχειρήσεις πρέπει να επεξεργάζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Αυτό απαιτεί μεγάλες ποσότητες επεξεργασίας, εξελιγμένο λογισμικό και ανθρώπινες αναλυτικές δεξιότητες.
Κινητές και ασύρματες χρήσεις: Περισσότεροι εργοδότες προσφέρουν απομακρυσμένες επιλογές εργασίας που απαιτούν smartphone, tablet και φορητούς υπολογιστές με ασύρματα hotspot και δυνατότητα περιαγωγής.
Υπηρεσίες Cloud: Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν πλέον τις δικές τους «ομάδες διακομιστών» για να αποθηκεύουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Πολλές επιχειρήσεις εργάζονται τώρα με υπηρεσίες cloud — τρίτες πλατφόρμες φιλοξενίας που διατηρούν αυτά τα δεδομένα.
Εύρος ζώνης για φιλοξενία βίντεο: Οι λύσεις τηλεδιάσκεψης έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς, οπότε απαιτείται περισσότερο εύρος ζώνης δικτύου για να τις υποστηρίζει επαρκώς.


Γιατί είναι σημαντική η τεχνολογία της πληροφορίας;

Με απλά λόγια, το έργο των περισσότερων οργανισμών θα αργούσε σε ανίχνευση χωρίς λειτουργικά συστήματα πληροφορικής. Θα δυσκολευόσασταν να βρεις μια επιχείρηση που δεν βασίζεται τουλάχιστον εν μέρει σε υπολογιστές και τα δίκτυα που τους συνδέουν. Η διατήρηση ενός τυπικού επιπέδου υπηρεσίας, ασφάλειας και συνδεσιμότητας είναι τεράστιο έργο, αλλά δεν είναι η μόνη προτεραιότητα ή πιθανή πρόκληση στα πιάτα τους.

Όλο και περισσότερες εταιρείες θέλουν να εφαρμόσουν πιο διαισθητικές και εξελιγμένες λύσεις. «Η πληροφορική μπορεί να προσφέρει το πλεονέκτημα που χρειάζεται μια εταιρεία για να ξεπεράσει, να ξεπεράσει και να παραδώσει ανταγωνιστές», λέει ο Edward Kiledjian, επικεφαλής υπεύθυνος ασφάλειας πληροφοριών και blogger της τεχνολογίας. Ας ρίξουμε μια ματιά στις ανάγκες που θα εργάζονται οι τρέχοντες και οι μελλοντικοί ειδικοί πληροφορικής:
*Υπερφόρτωση δεδομένων: Οι επιχειρήσεις πρέπει να επεξεργάζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Αυτό απαιτεί μεγάλες ποσότητες επεξεργασίας, εξελιγμένο λογισμικό και ανθρώπινες αναλυτικές δεξιότητες.
*Κινητές και ασύρματες χρήσεις: Περισσότεροι εργοδότες προσφέρουν απομακρυσμένες επιλογές εργασίας που απαιτούν smartphone, tablet και φορητούς υπολογιστές με ασύρματα hotspot και δυνατότητα περιαγωγής.
*Υπηρεσίες Cloud: Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν λειτουργούν πλέον τις δικές τους «ομάδες διακομιστών» για να αποθηκεύουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Πολλές επιχειρήσεις εργάζονται τώρα με υπηρεσίες cloud — τρίτες πλατφόρμες φιλοξενίας που διατηρούν αυτά τα δεδομένα.
*Εύρος ζώνης για φιλοξενία βίντεο: Οι λύσεις τηλεδιάσκεψης έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς, οπότε απαιτείται περισσότερο εύρος ζώνης δικτύου για να τις υποστηρίζει επαρκώς.


Με βάση τον όγκο αυτών των αναγκών, πιθανότατα δεν θα εκπλαγείτε πολύ όταν μάθετε ότι η απασχόληση των επαγγελμάτων πληροφορικής και τεχνολογίας πληροφοριών προβλέπεται να αυξηθεί 13 τοις εκατό από το 2016 έως το 2026, το οποίο είναι ταχύτερο από το μέσο όρο για όλα τα επαγγέλματα, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.

Υλικό έναντι λογισμικό!

Γνωρίζετε ότι η εργασία με υλικό και λογισμικό αποτελεί μεγάλο μέρος της εργασίας ενός τμήματος πληροφορικής, αλλά τι μετράει ως υλικό; Και ποιο είναι το λογισμικό; Ας αναλύσουμε αυτήν τη σημαντική διάκριση.

Το υλικό περιλαμβάνει όλα τα φυσικά μέρη ενός συστήματος υπολογιστή. Αυτό περιλαμβάνει υλικό που είναι εγκατεστημένο μέσα στον υπολογιστή, όπως η μητρική πλακέτα, η κεντρική μονάδα επεξεργασίας και ο σκληρός δίσκος. Το υλικό περιγράφει επίσης στοιχεία που μπορούν να συνδεθούν στο εξωτερικό ενός υπολογιστή, όπως πληκτρολόγιο, ποντίκι και εκτυπωτή. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα tablet και μικρότεροι φορητοί υπολογιστές ενσωματώνουν στοιχεία όπως πληκτρολόγιο και ποντίκι μέσα στη συσκευή. Βασικά, το υλικό είναι οποιοδήποτε μέρος, στοιχείο ή συσκευή που σχετίζεται με υπολογιστές και δίκτυα τους, τα οποία μπορείτε να αγγίξετε και να χειριστείτε.

Σε αντίθεση με το υλικό, το λογισμικό δεν είναι κάτι που μπορείτε φυσικά να αλλάξετε. Το λογισμικό περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα, την εφαρμογή και τα προγράμματα που αποθηκεύονται ηλεκτρονικά, όπως ένα λειτουργικό σύστημα ή ένα εργαλείο επεξεργασίας βίντεο.

Πώς ισχύει λοιπόν αυτή η διάκριση για μια καριέρα πληροφορικής; Σχεδόν κάθε εργασία IT απαιτεί ένα μείγμα τεχνογνωσίας με βάση το υλικό και το λογισμικό. Ορισμένοι εργαζόμενοι πληροφορικής ενδέχεται να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο δουλεύοντας με τη διαμόρφωση στοιχείων υλικού, αλλά αυτά τα στοιχεία διέπονται επίσης από λογισμικό. Επιπλέον, οι επαγγελματίες IT είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και ρύθμιση εφαρμογών λογισμικού για χρήστες.


Ευκαιρίες καριέρας πληροφορικής.

Τώρα που γνωρίζετε τις γενικές ευθύνες ενός τμήματος πληροφορικής, ίσως αναρωτιέστε ποιοι είναι οι μεμονωμένοι ρόλοι του. Ακολουθούν ορισμένες από τις θέσεις που θα βρείτε σε πολλά τμήματα πληροφορικής:

Οι ειδικοί υποστήριξης υπολογιστών εργάζονται στις πρώτες γραμμές για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε τεχνολογικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων λογισμικού, σφαλμάτων υπολογιστών και προβλημάτων υλικού. Αυτοί οι ειδικοί μπορούν επίσης να βοηθήσουν μέλη IT ανώτερου επιπέδου με ζητήματα δικτύου μεγαλύτερης κλίμακας.
Οι διαχειριστές συστημάτων δικτύου εστιάζουν στη μεγάλη εικόνα του συστήματος δικτύου, της ασφάλειας και της απόδοσης.
Οι αναλυτές συστημάτων υπολογιστών εργάζονται στο παρασκήνιο για να παντρευτούν την πληροφορική με έξυπνες επιχειρηματικές λύσεις. Συνήθως ειδικεύονται σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία ενώ εργάζονται για μια εταιρεία τεχνολογίας ή εργάζονται απευθείας σε μια βιομηχανία, όπως χρηματοδότηση ή κυβέρνηση.
Οι αναλυτές ασφάλειας πληροφοριών είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των δικτύων υπολογιστών ενός οργανισμού, διεξάγουν δοκιμές και αναπτύσσουν βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας σε ολόκληρη την εταιρεία.
Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι από αυτούς τους ρόλους θα αλλάξουν ανάλογα με το μέγεθος και το εύρος της εταιρείας. Σε μικρότερες εταιρείες, το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής σας εργασίας μπορεί να περιστρέφεται γύρω από σχετικά συνήθη πράγματα όπως η αντιμετώπιση προβλημάτων εκτυπωτών, αλλά από την άλλη πλευρά, μπορεί να σας ζητηθεί να είστε περισσότερο από ένα jack-of-all-trade με ευρύτερη γνώση. Με τις μεγάλες εταιρείες, οι εργαζόμενοι της πληροφορικής έχουν μια πιο διαφορετική σειρά πιθανών τομέων εστίασης - ορισμένοι μπορεί να εργάζονται προς τα πάνω σε ρόλους διαχείρισης και στρατηγικού σχεδιασμού, ενώ άλλοι μπορεί να επιδιώκουν εξειδικευμένους τομείς όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.


Ποια χαρακτηριστικά αναζητούν οι εργοδότες στους υποψήφιους τεχνολογίας πληροφορικής;

Οι υποψήφιοι που ταιριάζουν καλύτερα στην εργασία πληροφορικής είναι εκείνοι που έχουν ισχυρές δεξιότητες επικοινωνίας. Από το να βοηθούν τα στελέχη να αναπτύξουν εξελιγμένες τεχνολογικές λύσεις έως την επίλυση ενός ζητήματος δικτύου, εκείνοι στην τεχνολογία πληροφοριών πρέπει να έχουν ένα επίπεδο ενσυναίσθησης που τους επιτρέπει να βλέπουν ακριβώς τι αντιμετωπίζει ένας πελάτης ή συνάδελφος και να τους βοηθούν ήρεμα να επιτύχουν το στόχο τους ή να λύσουν ένα πρόβλημα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει την κατάρρευση ενός μεγάλου προβλήματος ή έναν τελικό στόχο σε πολλά βήματα, έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να δει ακριβώς τι θα πάρει για να το επιτύχει. Αφιερώνοντας χρόνο για να καθορίσουμε και να εξηγήσουμε τι χρειάζεται μπορεί να βοηθήσει ένα τμήμα πληροφορικής να διαχειριστεί καλύτερα τις προσδοκίες των ενδιαφερομένων και να μεγιστοποιήσει τις ώρες του τμήματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα με τον Keri Peterson, αναλυτή επιχειρήσεων IT και διευθυντή έργου στο Πανεπιστήμιο Northwestern-St. Παύλος. Πολλές επιχειρήσεις θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία ως μέσο προς το τέλος, και ένα αρμόδιο τμήμα πληροφορικής μπορεί να τους βοηθήσει να φτάσουν εκεί.

Μια θετική στάση και πάθος για την τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει έναν υπάλληλο πληροφορικής να πετύχει και να προχωρήσει. Ο Jack Bedell-Pearce, διευθύνων σύμβουλος των 4D Data Centers, λέει ότι ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών θα προωθήσει μεγαλύτερες ευθύνες. Επιπλέον, αυτό το πάθος για την τεχνολογία θα κάνει τη διαρκή ενημέρωση σχετικά με την τελευταία τεχνολογία και τις εξελίξεις - ένα άλλο πρέπει για τον επαγγελματία πληροφορικής - πολύ πιο εύκολο και ευχάριστο.

 

Η πηγή προήλθε απο εδώ: https://www.rasmussen.edu/degrees/technology/blog/what-is-information-technology/

Read 1291 times Last modified on Παρασκευή, 19 June 2020 08:58

Γρήγορα

Επισκευές από 30 λεπτά

Οικονομικά

Στις καλύτερες τιμές της αγοράς

Εγγυημένα

Εγγύηση σε όλες μας τις επισκευές

Αποστολές

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Περισσότερα

Περιφερειακά - Πωλήσεις Η/Υ

Στο κατάστημά μας, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία
περιφερειακών Η/Υ
 

Πωλήσεις καινούριων - μεταχειρισμένων laptop,
υπολογιστών και tablet

 

 

 

Σχετικά με εμάς

Είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων με όρεξη για δημιουργικότητα όπου έχουμε εδραιωθεί στην αγορά από το 2005. Οι ευχαριστημένοι πελάτες μας μπορούν να σας μιλήσουν για μας και να σας πουν για το πώς είναι η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε πάντοτε με σεβασμό σε σας, στα θέλω σας και στις ανάγκες σας.


Facebook icon 2013.svg 1
  instagram 1581266 1920  share img

 

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 164846903000

Επικοινωνία

Εθνικής Αντιστάσεως 134
Καισαριανή
ΑΤΤΙΚΗΣ
16122
2107217525