Χάλασε η συσκευή σας; Η PcLike είναι ΕΔΩ για εσάς!  

 

Παρασκευή, 19 June 2020 00:00

Specs PS5, CPU, GPU κλπ.

Rate this item
(0 votes)

ps5 specs cpuΠροδιαγραφές PS5 – CPU, GPU, Disc Drive και Backwards Compatibility.

Επιβεβαιώθηκαν οι προδιαγραφές PS5!

Πριν ρίξουμε μια εις βάθος ματιά στις πιθανές προδιαγραφές PS5, ας ξεκινήσουμε με μια ανάλυση των τελικών προδιαγραφών, σε σύγκριση με το PS4. Ο αρχιτέκτονας του συστήματος, Mark Cerny, αποκάλυψε επίσημες λεπτομέρειες τον Μάρτιο του 2020. Εδώ είναι ό,τι γνωρίζουμε από αυτό αποκαλύπτει:

*CPU: 8x Zen 2 Cores στα 3,5GHz με SMT (μεταβλητή συχνότητα) έναντι 8x Jaguar Cores στα 1.6Ghz στο PS4.
*GPU: 10,28 teraflops με 36 μονάδες υπολογισμού στα 2,23GHz (μεταβλητή συχνότητα) έναντι 1,84 teraflops και 18 μονάδες υπολογισμού στα 800MHz στο PS4.
*RAM: 16 GB GDDR6 / 256-bit έναντι 8 GB GDDR5 και 256-bit στο PS4.
*Εσωτερική αποθήκευση: Προσαρμοσμένο SSD 825 GB έναντι σκληρού δίσκου 500 GB στο PS4. *Επεκτάσιμη αποθήκευση: Υποδοχή SSD NVMe *Οπτική μονάδα δίσκου: Μονάδα Blu-ray 4K UHD έναντι τυπικής μονάδας Blu-ray στο PS4.

Με τις ευρείες πινελιές στη θέση του, ας βυθίσουμε σε κάθε ένα από αυτά λίγο πιο βαθιά και να αποκαλύψουμε περισσότερα για όσα μας είπε ο Mark Cerny στο "Road to PS5" event αποκάλυψης στις 18 Μαρτίου 2020.

Πρώτο μέρος: Επεξεργασία ισχύος CPU.

*8x Zen 2 Cores στα 3,5GHz με SMT.
*Αυτό συγκρίνεται με 8x πυρήνες Jaguar στα 1,6 GHz του PS4.

Η καρδιά του PS5 θα είναι η δύναμη επεξεργασίας που χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει τις εμπειρίες της επόμενης γενιάς. Το PS5 πρόκειται να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία CPU 2 της AMD της Zen που περιλαμβάνει 8 πυρήνες και 16 νήματα εδώ. Η προσαρμοσμένη έκδοση αυτής της CPU της Sony περιορίζεται στα 3,5GHz, επομένως αυτό είναι το υψηλότερο τέλος της διαθεσιμότητας της CPU. Κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί επίσης να λειτουργεί πιο αργά.

Αυτό συνδέεται με μια νέα προσέγγιση που ο Mark Cerny περιγράφει ως «εντελώς διαφορετικό παράδειγμα». Το PS5 μπορεί να προσαρμόσει τις συχνότητές του με βάση τον φόρτο εργασίας σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή. Μια εσωτερική οθόνη στο σύστημα αναλύει τον φόρτο εργασίας για την GPU και την CPU και ρυθμίζει τις συχνότητες ώστε να ταιριάζουν, σε αντίθεση με τη συνεχή προσαρμογή των επιπέδων ισχύος. Η τεχνολογία SmartShift της AMD παίζει επίσης σοβαρό παράγοντα εδώ, επιτρέποντας τη μεταφορά αχρησιμοποίητης ισχύος από την CPU στην GPU, γεγονός που αυξάνει την απόδοση των γραφικών. Όλα αυτά οδηγούν σε νέα ευελιξία για προγραμματιστές, η οποία, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία του συστήματος, θα οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερους και πιο ρεαλιστικούς κόσμους παιχνιδιών. Αυτήν τη στιγμή, τα παιχνίδια μας φαίνονται πραγματικά, αλλά δεν αισθάνονται αληθινά και εκεί είναι που το PS5 πρόκειται να διαφοροποιηθεί. Ο Paul Ross, ένας από τους συνιδρυτές της Three Fields Entertainment, μίλησε πρόσφατα για το σχεδιασμό για την επόμενη γενιά τώρα και έκανε ένα εξαιρετικό νόημα για το πώς η μηχανική της φυσικής δεν έχει εξελιχθεί εδώ και αρκετές γενιές.

«Οι μηχανές φυσικής δεν έχουν αλλάξει από τότε που έκανα τη φυσική στο TrickStyle για το Dreamcast. Πρόκειται για άκαμπτα σώματα και στερεά αντικείμενα. Πρόκειται για μια πραγματική αλλαγή παραδείγματος, επειδή πρόκειται για προσομοίωση της φυσικής σε μοριακό επίπεδο. Ήταν ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα να λυθεί εδώ και αρκετό καιρό. " Η καθαρή ισχύς επεξεργασίας του PS5 θα προσφέρει στους προγραμματιστές όπως ο Paul και η ομάδα του να δημιουργήσουν κόσμους που φαίνονται πραγματικοί και το πιο σημαντικό, αισθάνονται πραγματικοί. Αυτό είναι το είδος της εξέλιξης που περιμέναμε. Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε, είναι ότι τα στοιχεία της CPU που χρησιμοποιούνται στις κονσόλες έχουν μεγαλύτερη ευελιξία από το τυπικό υλικό του υπολογιστή. Οι κονσόλες προσφέρουν σταθερό υλικό και API, τα οποία επιτρέπουν στους προγραμματιστές να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το είδος των προδιαγραφών με τις οποίες θα μπορούν να εργαστούν. Οι υπολογιστές, από την άλλη πλευρά, έχουν μεγάλο αριθμό διαφορετικών δυνατοτήτων εγκατάστασης. Καθώς συνεχίζονται οι γενιές, οι προγραμματιστές εξοικειώνονται επίσης με το υλικό, δίνοντάς τους τη δύναμη να κάνουν περισσότερα από πριν, καθώς αναζητούν πιο αποτελεσματικούς τρόπους βελτιστοποίησης της κωδικοποίησής τους. Έτσι, ενώ χρησιμοποιούμε σύγχρονο υλικό για να κάνουμε συγκρίσεις, οι πραγματικές προδιαγραφές του PS5 θα είναι μια προσαρμοσμένη εγκατάσταση αντί για τυπικά εξαρτήματα υπολογιστή.

Ο ανταγωνισμός.

Πριν προχωρήσουμε, ας δούμε την τελευταία κονσόλα της Microsoft. Η σειρά Xbox X. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ανταγωνισμός έχει ένα μικρό πλεονέκτημα. Η Microsoft διαθέτει επεξεργαστή AMD Zen 2 3.8GHz, επίσης με 8 πυρήνες. Ωστόσο, αυτό το σύστημα δεν αναπτύσσει μερικά από τα πιο προηγμένα στοιχεία που αναφέραμε νωρίτερα, οπότε μένει να δούμε πώς συγκρίνονται τα παιχνίδια.

Μνήμη – RAM.

*RAM 16 GB GDDR6 / 256-bit

Το ποσό της μνήμης RAM στο PS5 είναι περίπου αυτό που περιμέναμε, δεδομένων των σύγχρονων συγκρίσεων υπολογιστή, αλλά είναι πολύ RAM για μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, η οποία συνήθως έχει μικρές ποσότητες σε σύγκριση με τα ξαδέλφια του υπολογιστή τους.

Το PS4 έχει μόνο 8 GB μνήμης RAM και το PS4 πριν είχε 256 MB! Ούτε καν ένα gigabyte! Όπως θα ανακαλύψουμε σύντομα στην ενότητα αποθήκευσης αυτής της σελίδας, αυτή η ποσότητα μνήμης RAM είναι χρήσιμη, αλλά θα προωθηθεί σε νέα ύψη απόδοσης σε συνδυασμό με το SSD μέσα στο PS5.

Είναι ενδιαφέρον να κοιτάξετε πίσω σε προβλέψεις όπως αυτή:

Ο Marc-André Jutras, τεχνικός διευθυντής της Cradle Games, μίλησε με την Gaming Bolt τον Δεκέμβριο του 2018 και προσέφερε κάποια ιδέα για το τι πιστεύει ότι θα δούμε από την πλευρά της μνήμης RAM του PS5:

"Ένα πράγμα που πρόκειται να αλλάξει θα είναι, πως θα έχετε πολύ περισσότερη εστίαση στην VRAM, το οποίο είναι το μεγάλο σημείο συμφόρησης αυτή τη στιγμή εάν θέλετε καλά παιχνίδια 4K, επειδή ο ρυθμιστής καρέ 4K απαιτεί πολύ χώρο", είπε. "Έτσι, εάν καταλήξετε σε έναν ρυθμιστή 4K, χρειάζεστε τέσσερις φορές την VRAM. Νομίζω λοιπόν ότι θα δείτε, δεν θα βλέπετε κοινόχρηστο χώρο RAM στην επόμενη γενιά όπως κάνετε με το PS4. Δεν νομίζω ότι θα το παρατηρήσετε γιατί θα είναι μεγάλο εμπόδιο. Θα δείτε περισσότερη VRAM για υποστήριξη 4K και 5K και οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Πόσο από αυτό; Δεν θα εκπλαγώ αν το PS5 είχε 8 GB RAM και 8 GB VRAM."

Φαίνεται ότι η Sony ακούει τους προγραμματιστές τώρα περισσότερο από ποτέ. Ο Mark Cerny ανέφερε στην παρουσίασή του ότι πέρασε πολύ χρόνο ταξιδεύοντας και μιλώντας με προγραμματιστές για το τι ήθελαν στην επόμενη γενιά.

Ο ανταγωνισμός.

Αυτό είναι αρκετά ίδια με το Xbox Series X. Η κονσόλα της Microsoft έχει πράγματι 16 GB GDDR6 επίσης, οπότε τίποτα δεν είναι πολύ σοκαριστικό εκεί 

Δεύτερο Μέρος: Γραφικά και υλικό GPU (Επιβεβαιώθηκε αναβάθμιση 4Κ και 8Κ!)

Το PS5 θα περιλαμβάνει εντελώς νέο υλικό.

*10,28 TFLOPS, 36 CU στα 2,23GHz με μεταβλητή συχνότητα
*Μια προσαρμοσμένη αρχιτεκτονική RDNA 2
*Το PS4 συγκρίθηκε με 1,84 TFLOPS, 18 CU στα 800MHz.

Εδώ έχουμε τη μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του Xbox Series X και του PS5, οπότε ας δούμε το πιο προφανές πράγμα εδώ: ναι, η GPU του Xbox μπορεί να ωθήσει περισσότερους teraflops (12 για να είμαστε ακριβείς). Από αυτή την άποψη, έχει τη νίκη σε αριθμούς, κάτι που πολλοί άνθρωποι καταλάβουν και θα αναρωτηθούν το γιατί.

Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι τα teraflops είναι ένα μετρικό για ένα μόνο μέρος του συστήματος. Το λέω συχνά, αλλά θυμηθείτε πώς φαινόταν τα παιχνίδια στην αρχή της γενιάς, σε σύγκριση με το πώς φαίνονται τώρα. Είναι μια φιλική υπενθύμιση ότι, τελικά, τα παιχνίδια θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας.

Στην παρουσίασή του, ο Mark Cerny το τόνισε, προσφέροντας ένα παράδειγμα όπου τοποθετούμε μια GPU 36 CU στα 1GHz έναντι μιας GPU 48 CU που λειτουργεί στα 750MHz. Και οι δύο είναι 4,6 teraflops, αλλά το επιχείρημά του ήταν ότι η εμπειρία δεν θα ήταν η ίδια.
Για τους τεχνικούς που το διαβάζουν, ο τρόπος με τον οποίο ο Mark Cerny το ανέφερε με απλά λόγια:

«Η απόδοση είναι αισθητά διαφορετική, επειδή το «teraflops» ορίζεται ως η υπολογιστική ικανότητα του φορέα ALU. Αυτό είναι μόνο ένα μέρος της GPU, υπάρχουν πολλές άλλες μονάδες - και αυτές οι άλλες μονάδες λειτουργούν πιο γρήγορα όταν η συχνότητα GPU είναι υψηλότερη. Με 33% υψηλότερη συχνότητα, η ραστεροποίηση πηγαίνει 33% γρηγορότερα, η επεξεργασία του buffer εντολών πηγαίνει πολύ πιο γρήγορα, η κρυφή μνήμη του L1 και L2 έχουν τόσο πολύ υψηλότερο εύρος ζώνης και ούτω καθεξής, "

Η ουσία εδώ είναι ότι η Sony αποφάσισε μια GPU που θα μπορούσε να είναι πιο ευέλικτη και να προχωρήσει περισσότερο από ό, τι θα περίμενε κανείς από τα teraflops, τα οποία είναι τελικά ένα μόνο μέρος ενός μεγαλύτερου δικτύου μέσα στο σύστημα. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τι είπε πρόσφατα η AMD σχετικά με το υλικό τους παρακάτω. Δεδομένου ότι κατασκευάζουν το chipset του PS5, αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ σχετικό:

«Είμαστε τόσο περήφανοι που είμαστε μέρος του Playstation της επόμενης γενιάς της Sony… Μας αρέσει το gaming… Αυτό που κάναμε με τη Sony είναι αρχιτεκτονικά κάτι για την εφαρμογή τους, κατί πολύ ιδιαίτερο».

ps5 specs controllerΠερισσότερες πληροφορίες εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Computex της AMD τον Μάιο του 2019, αποκαλύπτοντας ότι το PS5 θα χρησιμοποιήσει μια νέα αρχιτεκτονική RDNA ως μέρος της γραμμής Navi. Αυτό είναι μέρος αυτής της «ειδικής σάλτσας» που αναφέρεται στη βασική σημείωση. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η AMD περιέγραψε τι σημαίνει αυτή η νέα αρχιτεκτονική για μελλοντικές GPU:

*1,5x απόδοση ανά watt
*1,25 απόδοση ανά ρολόι σε σχέση με προηγούμενες αρχιτεκτονικές
*Νέος σχεδιασμός μονάδας υπολογισμού με αποτέλεσμα βελτιωμένη απόδοση και αυξημένη IPC
*Ιεραρχία κρυφής μνήμης πολλαπλών επιπέδων, με αποτέλεσμα μειωμένο λανθάνοντα χρόνο, υψηλότερο εύρος ζώνης και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας
*Ένας βελτιωμένος αγωγός γραφικών για βελτιστοποιημένη απόδοση και υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού.

Δεδομένου ότι το PS5 θα χρησιμοποιήσει αυτήν την αρχιτεκτονική, μπορούμε να περιμένουμε παρόμοιες βελτιώσεις από την GPU της κονσόλας.

Όλα αυτά μας επιτρέπουν να προβλέψουμε μερικά πράγματα. Ας δούμε τις προδιαγραφές που θα δούμε το 2020:

Όλα είναι σε 4Κ UHD

Μέχρι το 2020, όλο το ψηφιακό περιεχόμενο θα παρουσιαστεί σε ανάλυση 4K με πολλά να φτάνουν τα 8K. Μέχρι τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει το PS5 το 2020, όλα από την τηλεόραση, τις ταινίες έως τη ροή θα είναι σε αυτήν την εξαιρετικά υψηλή ανάλυση. Μια πρόσφατη έρευνα των στελεχών των μέσων ενημέρωσης έδειξε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το 4K θα ήταν mainstream μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι τιμές είναι υψηλές αυτήν τη στιγμή καθώς αυτή η αναδυόμενη τεχνολογία πλήττει την αγορά. Με την πάροδο του χρόνου, το κόστος ρύθμισης και παραγωγής περιεχομένου 4K θα μειωθεί, όπως και οι τιμές. Αυτό θέτει το χρονοδιάγραμμα απευθείας σε συμφωνία με την κυκλοφορία του PS5. Δεδομένου αυτού, το PS5 θα υποστηρίζει απολύτως 4K.

Φωτορεαλιστικά γραφικά

Τα γραφικά πάντοτε κάνουν ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός με κάθε νέα κονσόλα παιχνιδιών. Όταν κυκλοφορήσει η νέα κονσόλα, θα εξετάσουμε τα γραφικά PS5 που πιθανώς δεν θα μπορούσαν να διακριθούν από την πραγματική ζωή. Βλέπουμε ήδη αυτή τη γραμμή να θολώνεται με περιβάλλοντα παιχνιδιών και αυτή είναι μόνο η αρχή. Παιχνίδια όπως το The Vanishing of Ethan Carter χρησιμοποιούν μια τεχνική που ονομάζεται φωτογραμμετρία για να φέρουν αντικείμενα και διάφορα άλλα πράγματα πραγματικής ζωής στο παιχνίδι. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουμε είναι τα ανθρώπινα πρόσωπα. Οι παρατηρήσεις που είναι γνωστές ως το Uncanny Valley περιγράφουν πώς νιώθουμε μια αίσθηση «ασυνείδητου» όταν βλέπουμε κάποιον που φαίνεται αληθινό, αλλά δεν είναι απόλυτα σωστό. Για να επιλυθεί αυτό και άλλα ζητήματα όπως ο ρεαλιστικός φωτισμός, θα πρέπει να αναπτύξουμε νέες και πιο ισχυρές μεθόδους.

Έχουμε ήδη σημειώσει πρόοδο με το DirectX 12. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές για να φτιάχνουν παιχνίδια, και σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Stardock, Brad Wardell, το DirectX 12 θα φέρει γραφικά επιπέδου CG σε υπολογιστή έως το 2020. Ειναί σωστός όταν λέει ότι οι προγραμματιστές θα μάθουν να βελτιστοποιούν την ανάπτυξη και να χρησιμοποιούν καλύτερα τους πόρους της κονσόλας καθώς περνά ο καιρός. Αυτό ισχύει για οποιαδήποτε νέα πλατφόρμα ανάπτυξης, αλλά το DirectX 12 είναι έτοιμο να μας φέρει στο επόμενο επίπεδο γραφικών εγκαίρως για το PS5.

Ανίχνευση ακτίνων

Το Ray tracing έχει επιβεβαιωθεί για το PS5, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν ρεαλιστικό φωτισμό που να λαμβάνει υπόψη τις ανακλάσεις και τον τρόπο με τον οποίο το φως αλληλεπιδρά με διάφορες επιφάνειες. Αυτή η τεχνολογία είναι επίσης χρήσιμη για τον ήχο επιτρέποντας τον ήχο να προέρχεται από συγκεκριμένες πηγές. Η μηχανή διασταύρωσης του PS5 τροφοδοτεί την ανίχνευση ακτίνων στο νέο σύστημα. Δεν είναι απαίτητικό, αλλά η υποστήριξη είναι ενσωματωμένη στα shaders και στο υλικό του συστήματος. Ο Mark Cerny επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει δει έναν τίτλο PS5 χρησιμοποιώντας αντανάκλαση με βάση το ray-tracing σε μια πολύπλοκη σκηνή με ελάχιστο κόστος για το υλικό.

Τρίτο Μέρος: Σκληρός δίσκος ή το Cloud;

*Το SSD στο PS5 έχει χωρητικότητα 825 GB.
*Οι μονάδες δίσκου τρίτου μέρους θα λειτουργούν και εσωτερικά, αλλά δεν έχουν κατονομαστεί συγκεκριμένες.
*Ο νέος δίσκος φορτώνει δεδομένα δύο τάξεις μεγέθους υψηλότερο από το PS4.
*Αυτό βγαίνει σε 2 GB δεδομένων ανά 0,25 δευτερόλεπτα!
*Το SSD επιβεβαιώθηκε για PS5 με υψηλότερο εύρος ζώνης από οτιδήποτε στην αγορά
*Το Spider-Man που τρέχει στο PS4 χρειάστηκε 15 δευτερόλεπτα για να φορτώσει μετά από μία επιλογή Fast Travel. Στο υλικό PS5 η ίδια εργασία χρειάστηκε 0,8 δευτερόλεπτα!

Η Sony έχει επιβεβαιώσει ότι το PS5 θα διαθέτει SSD (Solid State Drive) που θα βελτιώσει δραματικά τους χρόνους φόρτωσης. Στην επίδειξή τους μείωσε το χρόνο φόρτωσης πάνω από 15 φορές!

Όταν ο Mark Cerny ταξίδεψε για επίσκεψη με προγραμματιστές, η συντριπτική πλειοψηφία τους ζήτησε μια μονάδα δίσκου στερεάς κατάστασης (SSD) στο νέο σύστημα. Για να λειτουργήσει αυτό το νέο χώρο αποθήκευσης, η Sony πρέπει να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη σχεδίαση, γι 'αυτό έχουμε την περίεργη χωρητικότητα 825 GB.

Το προσαρμοσμένο φλας παντρεύεται με τις μονάδες SSD μέσω μιας ρύθμισης 12 καναλιών, η οποία σας δίνει την απόδοση των 5,5 GB/s. Η χωρητικότητα εδώ είναι ο καλύτερος συνδυασμός για τη διεπαφή 12 καναλιών, και προσέφερε και την καλύτερη τιμή.

Ο τρόπος με τον οποίο ο ελεγκτής φλας συνδέεται με τον κύριο επεξεργαστή (χρησιμοποιώντας διασυνδέσεις PCI Express 4.0 τεσσάρων λωρίδων), έχει σχεδιαστεί για τη μείωση των σημείων συμφόρησης αξιοποιώντας έξι επίπεδα προτεραιότητας.

Όλα αυτά ενισχύονται από την υιοθέτηση της αποσυμπίεσης υλικού και μιας νέας μορφής Kraken από το RAD Game Tools, το οποίο δίνει στο PS5 10% ώθηση στην απόδοση συμπίεσης. Συνολικά, αυτό οδηγεί σε ισοδύναμο 8 ή 9 gigabyte ανά δευτερόλεπτο όταν λαμβάνετε υπόψη τη συμπίεση.

Τώρα, όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, η Sony επιβεβαίωσε ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εσωτερικά SSD, αλλά θα πρέπει να είναι κοντά στις προδιαγραφές της μονάδας δίσκου του συστήματος για να λειτουργήσει σωστά.

Υπάρχουν μερικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι μονάδες δίσκου έχουν διαφορετικά ύψη και λιγότερα επίπεδα προτεραιότητας, καθώς και μικρότερα εύρη ζώνης από το SSD του PS5.

Όλα αυτά απλά σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε ποιες μονάδες θα λειτουργούν ακριβώς. Μην βγείτε έξω και αγοράστε ένα τώρα. Πρέπει να περιμένουμε έως ότου η Sony εντοπίσει συγκεκριμένα μοντέλα που θα λειτουργούν με την υπόλοιπη αρχιτεκτονική του συστήματος.

Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να συνδέσετε μια εξωτερική μονάδα δίσκου για να αποθηκεύσετε και να παίξετε παιχνίδια PS4. Από τώρα, το σύστημα είναι συμβατό μόνο με παλιούς τίτλους, και μόνο περίπου 100 θα λειτουργούν όταν πρωτοβγεί στην αγορά.

Ας μην ξεχνάμε το PlayStation Now, το οποίο είναι η υπηρεσία που χρησιμοποιεί η Sony από το 2014 για να δοκιμάσει αυτήν την ιδέα. Καθώς το διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας συνεχίζει να πολλαπλασιάζεται, είναι πολύ πιθανό το PlayStation Now να είναι μια επιλογή για τους ανθρώπους να παίζουν παιχνίδια στο PS5.

Σε αυτό το είδος σεναρίου, δεν θα χρειαζόμασταν ένα μεγάλο σκληρό δίσκο, δεδομένου ότι τα παιχνίδια θα ρέουν. Ωστόσο, έχει επιβεβαιωθεί ότι το PS5 θα περιλαμβάνει κάποιο είδος SSD και θα προσφέρει υποστήριξη τόσο για δίσκους όσο και για ψηφιακές λήψεις. Επιπλέον, ο Mark Cerny επιβεβαίωσε ότι η Sony εξακολουθεί να έχει σχέδια για το cloud: «Είμαστε πρωτοπόροι στο gaming-cloud και το όραμά μας θα πρέπει να γίνει σαφές καθώς προχωράμε προς την κυκλοφορία»

Φαίνεται ότι ενδέχεται να έχουμε πολλές επιλογές κατά την κυκλοφορία του PS5.

Ο Ανταγωνισμός.

Η Microsoft χρησιμοποιεί επίσης SSD στο Xbox Series X. Προσφέρουν στρογγυλεμένο χώρο 1 TB, το οποίο είναι ωραίο, αλλά δεν μπορείτε να συνδέσετε τις δικές σας μονάδες δίσκου σε αυτό το σύστημα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξωτερικές μονάδες δίσκου, αλλά δεν θα υπάρχει υποστήριξη εγκαταστάσεων παιχνιδιού επόμενης γενιάς). Αντ 'αυτού, θα έχουν μια ιδιόκτητη μονάδα δίσκου που θα χρησιμοποιήσετε για να επεκτείνετε τη μνήμη του συστήματος. Αυτό… ακούγεται ακριβό.

Ήχος σε μορφή 3D.

Το PS5 θα μεταφέρει τον ήχο παιχνιδιού στο επόμενο επίπεδο με ήχο 3D. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα εικωνικό κράνος PSVR με ακουστικά, τότε γνωρίζετε πώς αυτό μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία. Στο VR(Virtual Reality), ο ήχος προέρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις με βάση το πού ψάχνετε και κοιτάτε, καθιστώντας την αίσθηση απίστευτα συναρπαστική.

Ενώ ο ήχος του PS5 θα υποστηρίζει τις τρέχουσες ρυθμίσεις ηχείων, συνιστώνται τα ακουστικά όπως πάντα. Πέρα από τον ήχο εντός του παιχνιδιού, αυτό ανοίγει επίσης ευκαιρίες για τους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν τον ήχο με στρατηγικούς τρόπους, όπως η ικανότητα να ακούει κάποιος να σε πλησιάζει ύπουλα από πίσω επάνω σας ή να παρακολουθεί και να ακούει έναν αόρατο εχθρό με βάση μόνο τα βήματα του.

Όλα αυτά είναι δυνατά χρησιμοποιώντας αυτό που αποκαλεί η Sony "The Tempest Engine". Η ανάλυση της Digital Foundry σχετικά με τις πλήρεις προδιαγραφές του PS5 το αποκαλεί "επανασχεδιασμένη μονάδα υπολογισμού AMD GPU, απογυμνωμένη από την κρυφή μνήμη της και βασίζεται αποκλειστικά σε μεταφορές DMA."

Με άλλα λόγια, είναι αξιοπρεπές υλικό αφιερωμένο αποκλειστικά στον ήχο. Το σημαντικότερο εμπόδιο για να λειτουργήσει όλα αυτά, ωστόσο, βρίσκεται σε κάτι που ονομάζεται «Λειτουργίες μεταφοράς που σχετίζονται με το κεφάλι», που είναι μοναδικές για κάθε άτομο με βάση τα αυτιά σας και το σχήμα του κεφαλιού σας.

Κατά την κυκλοφορία, το PS5 θα έχει πέντε προφίλ που βασίζονται σε 100 διαφορετικά άτομα, αλλά αναζητούν τρόπους για να σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε την εμπειρία. Μια πιθανή επιλογή είναι να ανεβάσετε μια φωτογραφία από τα αυτιά σας για να αναλυθεί το σχήμα τους. Αυτό, φυσικά, έχει οδηγήσει σε πολλά αστεία και μιμίδια σχετικά με την αποστολή του Mark Cerny των αυτιών σας.

Aν με πάρει αυτό το είδος ήχου από την τρέχουσα εγκατάσταση μου, μπορεί να έχει όλες τις φωτογραφίες αυτιού που θέλει.

ps5-specs-gpu.jpgΤέταρτο Μέρος: Διαδίκτυο και ταχύτητες διαδικτύου στο 2020.

Αυτή τη στιγμή ο κύριος στόχος είναι να φέρουμε το Διαδίκτυο σε όλους στον κόσμο. Μπορεί να σκέφτεστε το Διαδίκτυο ως κάτι που όλοι έχουν, αλλά υπάρχει η πλειοψηφία του κόσμου που δεν έχει ακόμη συνδεθεί. Η μητρική εταιρεία της Google, το Alphabet, έχει ήδη ξεκινήσει την εργασία με κάτι που ονομάζεται Loon, όπου σκοπεύουν να προσφέρουν ασύρματο internet ταχύτητας 3G σε ακόμη και τα πιο απομακρυσμένα μέρη στην επιφάνεια της Γης. Το έργο περιλαμβάνει την εκτόξευση μπαλονιών 20 μιλίων στην ατμόσφαιρα για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου.
Αυτό θα ήταν δυνατό μέσω της χρήσης 180 δορυφόρων. Φυσικά, άλλες εταιρείες όπως το SpaceX και το Facebook έχουν τα δικά τους σχέδια να κάνουν το ίδιο πράγμα. Το Facebook, για παράδειγμα, θέλει να στείλει drone με ηλιακή ενέργεια για να πετάει γύρω από τη Γη για χρόνια και να δέχεται πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Ας μιλήσουμε τώρα. Με βάση το cloud ή όχι, το PS5 πρέπει να έχει γρήγορο internet. Το πρόβλημα είναι ότι τα υφιστάμενα δίκτυα που κρύβονται πίσω από τοίχους και τοίχους γραφειοκρατίας και πολιτικής.

Ο ανταγωνισμός.

Το Xbox Live και το PlayStation Network βρίσκονται σε ισότιμη θέση σε αυτήν τη γενιά. Με το PlayStation Plus σε υψηλό επίπεδο, η Microsoft προσπαθεί να συμβαδίσει με το πρόγραμμα "Games with Gold", αλλά οι τίτλοι είναι σπάνια καλύτεροι τόσο σε ποιότητα όσο και σε σχέση με αυτό που παίρνετε στο PS+.

Πέμπτο Μέρος: Τηλεόραση ή Εικονική Πραγματικότητα;

Τώρα που έχουμε καθορίσει τις σχετικές ταχύτητες στο Διαδίκτυο και τι θα είναι περίπου στο κουτί, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άλλες προδιαγραφές. Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι το ερώτημα αν θα χρησιμοποιούμε τηλεοράσεις ή κράνος εικονικής πραγματικότητας για να δούμε τα παιχνίδια μας; Είναι πολύ πιθανό ότι θα είναι ένας συνδυασμός των δύο, αλλά ας εξετάσουμε το μέλλον αυτών των τεχνολογιών.

Το PS5 θα έχει σίγουρα ένα στοιχείο εικονικής πραγματικότητας. Ο Mark Cerny επιβεβαίωσε ότι το τρέχον κράνος PSVR θα λειτουργούσε στο PS5. Πρόσθεσε επίσης:

"Δεν θα αναφερθώ στις λεπτομέρειες της στρατηγικής εικονικής πραγματικότητας σήμερα, πέραν του ότι το VR είναι πολύ σημαντικό για εμάς και ότι το τρέχον κράνος PSVR είναι συμβατό με τη νέα κονσόλα."

Οι τηλεοράσεις ήταν πάντα η κύρια μέθοδος προβολής περιεχομένου. Ενώ η εικονική πραγματικότητα μπορεί να γίνει δημοφιλής, πιθανότατα θα λειτουργήσει ως δευτερεύουσα εμπειρία με την τηλεόραση που διαδραματίζει τον κύριο ρόλο. Ευτυχώς, οι τηλεοράσεις κερδίζουν γρήγορα έδαφος με νέες και συναρπαστικές τεχνολογίες. Ακολουθούν δύο τάσεις που θα δούμε να υλοποιούνται όταν κυκλοφορήσει το PS5:

1.Η LG παρουσιάζει ευέλικτες τηλεοράσεις σαν ένα λεπτό χαρτί

Η LG αναπτύσσει απίστευτους νέους τύπους τηλεοράσεων που είναι τόσο λεπτές όσο και ευέλικτες. Έχουν δείξει ένα μοντέλο 18 ιντσών που μπορεί να τυλίγεται σαν εφημερίδα και κάθεται σε έναν τοίχο χρησιμοποιώντας μαγνήτες. Είναι απίστευτο και μοιάζει με κάτι από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η τεχνολογία πίσω από αυτό είναι γνωστή ως οργανικές δίοδοι εκπομπής φωτός (OLED). Αυτά είναι αρκετά εύκαμπτα ώστε να καμπυλώνουν με οποιονδήποτε τρόπο απαιτείται. Σκεφτείτε το ως «οθόνη ταπετσαρίας».

2.Τεχνολογία κβαντικών κουκίδων.

Στη βάση της, η τεχνολογία Quantum Dot είναι ένας νέος τύπος LCD με οπίσθιο φωτισμό. Παρόλο που αυτές δεν θα φέρουν επανάσταση στις τηλεοράσεις με τον τρόπο που κάτι σαν το σχέδιο της LG, παρέχουν απίστευτες δυνατότητες για πιο ζωντανά χρώματα, ειδικά σε ανάλυση 4K. Οι κουκκίδες έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν ένα χρώμα πολύ καλά και μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια για να φτάσουν σε ό, τι χρειάζεται. Αυτό όχι μόνο αντιπροσωπεύει αύξηση της ποιότητας της εικόνας, αλλά είναι επίσης φθηνότερο από μια τηλεόραση OLED. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε φθηνότερες οθόνες 4K κατά την κυκλοφορία του PS5. Δεδομένου ότι το σύστημα θα χρησιμοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα κάποιο είδος τηλεοπτικής οθόνης, είναι σημαντικό να υπάρχει κάτι τέτοιο για να φτάσουν οι τιμές στο σημείο που πρέπει να είναι.

Έκτο Μέρος: Ένα παραδοσιακό controller ή κάτι διαφορετικό;

Ο ελεγκτής dualshock του PlayStation έχει εξελιχθεί σε μια σχεδόν τέλεια συσκευή με το PS4. Το PS5 θα δυσκολευτεί να βελτιωθεί σε αυτό το σχέδιο, αλλά με την έλευση της ολογραφικής τεχνολογίας, η Sony θα μπορούσε να αντικαταστήσει την επιφάνεια αφής με κάποιο είδος μικροσκοπικού προβολέα, κάτι που θα ήταν απίστευτο.

Το DualSense θα βελτιωθεί και στον προηγούμενο ελεγκτή με επιπλέον ακρίβεια. Θα ήταν επίσης χρήσιμο για τη Sony να κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση των ελεγκτών PlayStation Move για PSVR 2.

Η προσθήκη thumbsticks σε αυτά είναι μια αρχή, αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο οι φήμες και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που περιβάλλουν τους ελεγκτές γαντιών. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για βύθιση στο VR.

Ανάλυση 8Κ ή ακόμα και 16Κ;

Το 4K ξεκινάει με τα PS4 Pro και Xbox One X, αλλά είναι μόνο η αρχή. Η τεχνολογία εξελίσσεται ήδη σε ανάλυση 8K και ακόμη και 16K! Αν και είναι πιθανό το PS5 να μην τρέχει παιχνίδια στα 16K, αυτό δεν εμπόδισε τους ανθρώπους να προσπαθήσουν να τρέξουν παιχνίδια σε αυτήν την ανάλυση.

Ένα ενδιαφέρον πείραμα έγινε από την Linus Tech Tips. Έφτιαξαν ένα βίντεο όπου δημιούργησαν μια εξέδρα παιχνιδιών 16Κ. Χρειάστηκαν 10.000 $ σε GPU και 16 οθόνες 4K κατασκευασμένες από 16 αρπακτικά πάνελ Acer 27 ιντσών. Οι GPU τροφοδοτήθηκαν από τέσσερα Quadro P5000s που είχαν 16 GB μνήμης RAM το καθένα.

Έλαβαν παιχνίδια όπως το Half Life 2 και το Minecraft για να παίξουν στα 40fps. Μοντέρνα πράγματα όπως το Rise of the Tomb Raider έφτασαν στα 2-3fps. Έτσι, ενώ είναι ασφαλές να πούμε ότι το PS5 δεν θα τρέχει στα 16K, σίγουρα θα τρέχει σε πλήρη 4K και ο Mark Cerny επιβεβαίωσε επίσης ότι θα έχει την ικανότητα να κλιμακώσει τα 8K.

Ο ανταγωνισμός.

Οι τελευταίοι αριθμοί πωλήσεων έχουν δείξει ότι το PlayStation VR έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια μονάδες και πάνω από 12,2 εκατομμύρια τίτλους το έτος από τότε που κυκλοφόρησε.

Έβδομο Μέρος: Moνάδα Δίσκου ή ψηφιακά;

Η συζήτηση γύρω από μια μονάδα οπτικού δίσκου για το PS5 περιστρέφεται γύρω από τη βασική ιδέα ότι τα παιχνίδια ήταν πάντα ένα φυσικό πράγμα. Έχουμε γίνει όλο και πιο άνετοι με τις ψηφιακές λήψεις, γεγονός που οδηγεί τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το PS5 μπορεί να απομακρύνει εντελώς τους δίσκους. Αυτή η υπόθεση ήταν λάθος. Το PS5 θα περιλαμβάνει μια μονάδα δίσκου.
Οι πωλήσεις Blu-Ray έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια και οι ειδικοί τους έχουν δηλώσει πως είναι σχετικά πεθαμένο, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει βιασύνη να τις αντικαταστήσουν. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την εμφάνιση νέων τεχνολογιών. Το Blu-Ray μπορεί να χωρέσει έως και 50 gigabyte, αλλά θα χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο για παιχνίδια PS5.

Η Sony και η Panasonic αναπτύσσουν μια νέα αντικατάσταση για δίσκους Blu-Ray. Η ιδέα είναι να καταπολεμήσουμε την άνοδο του περιεχομένου ροής. Αυτοί οι δίσκοι μπορούν να κρατήσουν περισσότερα από 100 gigabytes ένα κομμάτι, το οποίο διπλασιάζει το δυναμικό αποθήκευσης. Και πάλι όμως, αντιμετωπίζουμε προβλήματα όταν τα παιχνίδια μεγαλώνουν. Κοιτάζουμε μια επιστροφή στις ημέρες πολλών δίσκων για μεγαλύτερα παιχνίδια; Η άλλη επιλογή είναι, φυσικά, ψηφιακές λήψεις ή ροές.

Η Sony εργάζεται ήδη σε αυτό με μια υπηρεσία γνωστή ως PlayStation Now. Πρόκειται για μια υπηρεσία ψηφιακής ροής όπου μπορείτε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε παιχνίδια και να τα παίξετε μέσω σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Δεν είναι τέλειο, ούτε είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε σύγκριση με τους υλικούς δίσκους, αλλά δείχνει το ενδιαφέρον της Sony για τη μορφή.

Εάν ανησυχείτε για τους δίσκους PS5, θα χαρείτε να ακούσετε ότι ο CFO της EA, Blake Jorgensen, πιστεύει ότι πρόκειται να μείνει. Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης Nasdaq στις 5 Δεκεμβρίου, αποκάλυψε τη γνώμη του:
"Οι κονσόλες και οι δίσκοι παραμένουν πιθανότατα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι ο καταναλωτής αποφασίζει ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αγοράσουν ένα παιχνίδι. Και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχουν πλέον ένα κατάστημα στο δρόμο, γι 'αυτό αποφασίζουν να αγοράσουν ψηφιακά. Ίσως είναι ευκολότερο για αυτούς να το κάνουν."

Συνέχισε λέγοντας ότι το ποσοστό λήψης για το παιχνίδι κονσόλας EA είναι περίπου 30%, αλλά είναι στο 80-90% στον υπολογιστή. Αυτά τα στοιχεία αναμένεται να αυξηθούν, αλλά δείχνει ότι οι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι ευτυχείς να αγοράσουν τα παιχνίδια τους σε υλική μορφή.

O ανταγωνισμός.

Ενώ το PS4 Pro αποφάσισε να κολλήσει με μια τυπική μονάδα Blu-Ray, η Microsoft βγήκε μπροστά με το Xbox One X και συμπεριέλαβε μια μονάδα δίσκου Blu-Ray 4K UHD στο Xbox One X. Η Sony φαίνεται να πιστεύει ότι η ροή είναι το μέλλον της 4K , αλλά αυτό θα μπορούσε επίσης να περιμένει να αποκαλύψει μια κίνηση 4K στο PS5, ή λιγότερο πιθανό, μια νέα μορφή εξ ολοκλήρου για παιχνίδια PS5.

Η Microsoft κυκλοφόρησε επίσης ένα Xbox One S τον Μάιο του 2019 που δεν διαθέτει καθόλου μονάδα δίσκου. Αν και αυτό δεν αντικαθιστά τις τρέχουσες προσφορές τους, είναι το πρώτο σύστημα που έχουμε δει αυτήν τη γενιά που δεν υποστηρίζει σε μορφή υλικού μέσα.

Τα συστήματα επόμενης γενιάς, το PS5 και το Xbox One Series X, και τα δύο περιλαμβάνουν μονάδες δίσκου Blu-ray 4K UHD, οπότε μπορούμε να το κεφάλι μας ήρεμο γνωρίζοντας ότι οι δίσκοι δεν θα φύγουν σύντομα.

Όγδοο Μέρος: To μέλλον τον online παιχνιδιών.

Θέλω να συζητήσω δύο πιθανά στοιχεία σε αυτήν την πτυχή του PS5. Τα διαδικτυακά παιχνίδια είναι τεράστια και η Sony ενέτεινε το παιχνίδι τους με το νέο δίκτυο στο PS4.

Έχουμε επίσης δει την επιβεβαίωση ότι οι πρώτοι χρήστες του PS5 δεν θα αποκοπούν από τους φίλους τους. Η Sony επιβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει το PS4 για άλλα τρία χρόνια (πιθανώς περισσότερα) και ότι οι άνθρωποι που παίζουν παιχνίδια PS4 στο PS5 θα μπορούν να παίξουν με τους φίλους τους, οπότε επιβεβαιώνεται η υποστήριξη μεταξύ γενεών!

Προκειμένου να παραμείνει μπροστά, η Sony πιθανότατα θα περάσει από μια άλλη επανάσταση όταν πρόκειται για τη διαδικτυακή σκηνή τους. Εδώ είναι οι δύο βασικές προδιαγραφές για την επόμενη γενιά:

1. Περαιτέρω κοινωνική ένταξη

Το PS4 έφερε μαζί του τη δυνατότητα χρήσης νέου κουμπιού "κοινή χρήση"(Share button) για τη μεταφόρτωση βίντεο, στιγμιότυπων οθόνης και ακόμη και ζωντανής ροής. Αυτός ο γάμος των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών θα βελτιωθεί και θα αναπτυχθεί μόνο με την πάροδο του χρόνου. Το PS5 θα χρησιμοποιήσει το ευρέως διαθέσιμο Διαδίκτυο του 2020 για να σας κρατήσει συνδεδεμένους με τους φίλους και τους συναδέλφους παίκτες σας καλύτερα από ποτέ.
Ως μέρος αυτού, το νέο cotroller DualSense διαθέτει ένα κουμπί "δημιουργία"(Create) το οποίο υποτίθεται ότι αντικαθιστά και βελτιώνει το κουμπί κοινής χρήσης από το DualShock 4. Δεν έχουμε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το τι κάνει, αλλά η Sony λέει "Είμαστε για άλλη μια φορά πρωτοπορώντας νέους τρόπους για τους παίκτες να δημιουργήσουν επικό περιεχόμενο παιχνιδιού για να μοιραστούν με τον κόσμο, ή απλά για να διασκεδάσουν. " Ακούγεται ενδιαφέρον!
Θα μιλήσουμε για το πώς αυτό είναι δυνατό σε μια στιγμή, αλλά προς το παρόν, περιμένετε ότι η διαδικτυακή σας ζωή θα είναι συνυφασμένη με τη ζωή του παιχνιδιού σας όπως ποτέ άλλοτε.

2. Συνδρομή Playstation Plus 2.0

Το PlayStation Plus ξεκίνησε ως μια δροσερή υπηρεσία που σας έδινε δωρεάν τίτλους κάθε μήνα, αλλά έγινε πολύ περισσότερο από τότε. Τώρα τροφοδοτεί τη βελτιωμένη διαδικτυακή σκηνή της Sony και έχει εισαγάγει νέες ιδέες όπως το Vote to Play όπου οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν ποιο παιχνίδι θέλουν να είναι το freebie(σαν παίκτες να το πάρουμε τζάμπα) εκείνο τον μήνα.

Πάρτε αυτήν την ιδέα και συνδυάστε την με την προθυμία της Sony να υποστηρίξει ανεξάρτητους προγραμματιστές και έχετε μια συνταγή για το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη του PlayStation Plus. Το PS5 θα μπορούσε να επιτρέψει στους παίκτες να ψηφίσουν σε παιχνίδια που θέλουν να δουν φτιαγμένα. Εάν εμφανιστεί αρκετό ενδιαφέρον, η Sony θα χρηματοδοτήσει τον τίτλο και θα δώσει VIP πρόσβαση στα μέλη Plus καθώς το παιχνίδι αναπτύσσεται. Όταν κυκλοφορήσει, αυτοί που συμμετείχαν θα πάρουν το παιχνίδι σε μειωμένη τιμή (πιθανώς, όλα αυτά είναι κερδοσκοπία)

Αυτό το είδος ανάπτυξης βασισμένο σε πλήθος θα επιτρέψει νέες ιδέες και παιχνίδια στο προσκήνιο. Περιλαμβάνει επίσης τους παίκτες πολύ περισσότερο στη διαδικασία ανάπτυξης.

Ένατο Μέρος: Μία ανανεωμένη εστίαση στην ασφάλεια και στο απόρρητο.

Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα hot-button αυτή τη στιγμή είναι το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας. Το PlayStation Network έχει παραβιαστεί και καταργηθεί περισσότερες από μερικές φορές. Η Sony θα πρέπει να δείξει έναν νέο και πιο σταθερό τύπο ασφάλειας για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιδέες στο παιχνίδι, αλλά αυτή που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και χρηματοδότηση, είναι ένα είδος επαλήθευσης για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο που περιλαμβάνει την εμφάνιση ψηφιακού διαβατηρίου. Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε, αλλά αυτό το επιπλέον βήμα θα προσθέσει ένα άλλο επίπεδο επαλήθευσης. Αυτή η ιδέα αναπτύσσεται από την DARPA ως μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ασφάλειας του Cyber ​​Range.

Η άλλη επιλογή θα ήταν μια μορφή επαλήθευσης σε δύο βήματα που χρησιμοποιεί βιομετρική ασφάλεια. Η δημοτικότητα της βιομετρικής ασφάλειας αυξήθηκε στα ύψη το 2015 από 6 εκατομμύρια χρήστες σε 770 εκατομμύρια. Ο έλεγχος ταυτότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι το πιο σημαντικό επίτευγμα και αυτό θα μπορούσε εύκολα να εφαρμοστεί στο PS5 για να επαληθεύσει την ταυτότητά σας κατά τη σύνδεσή σας.
Δέκατο Μέρος: Ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα.

αρχείο λήψης 3Δέκατο Μέρος: Ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα.

Η τελική προδιαγραφή συνδέει τα πάντα μαζί. Η Microsoft εργάζεται σκληρά για να δημιουργήσει ένα ενοποιημένο λειτουργικό σύστημα στην περίπτωση των Windows 10 και λειτουργεί. Το Google Drive σάς επιτρέπει επίσης να διατηρείτε τα έγγραφά σας ασφαλή και στο cloud ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Η Sony δεν έχει ακόμη κάνει αυτό σε μεγάλη κλίμακα, αλλά με την αυξανόμενη δημοτικότητα των υπηρεσιών που είναι αγνωστικές συσκευές, η Sony πρόκειται να αναπτύξει το δικό του λειτουργικό σύστημα που μπορεί να λειτουργήσει σε όλα τα είδη συσκευών της Sony. Από πού προήλθε αυτή η ιδέα; Η Sony δημοσίευσε πρόσφατα μία δουλειά για έναν Senior Game Designer.

Η περιγραφή της εργασίας συνεπαγόταν εργασία σε ένα λειτουργικό σύστημα που μας έδωσε αυτή την ιδέα. Η Sony πρόκειται να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows 10 που μπορεί να λειτουργήσει στο PS5, στο ακουστικό VR, στο smartphone ή σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή που δημιουργεί η Sony για να λειτουργεί με το PS5.

Playstation VR

Η Sony επιβεβαίωσε ότι το υπάρχον ακουστικό PSVR θα συνεχίσει να λειτουργεί με το PS5. Το CNET κάθισε με τον Παγκόσμιο Επικεφαλής Ε & Α της Sony για το PlayStation στο συνέδριο του Τορόντο Collison για να συζητήσει το μέλλον του VR στο PlayStation.

Ο Dominic ανέφερε ότι το επόμενο ακουστικό PSVR πιθανότατα δεν θα κάνει το ντεμπούτο του στο PS5, καθώς το τρέχον ακουστικό θα λειτουργήσει με το σύστημα, αλλά σκέφτονται ήδη για το τι θα συνεπάγεται ένα ακουστικό επόμενης γενιάς εικονικής πραγματικότητας.


Ένα πρωταρχικό επίκεντρο, με τα λόγια του, θα ήταν «ελαφρύτερο βάρος, και πιο εύκολο να φορέσει, λιγότερα καλώδια, λιγότερο χάος». Με την κυκλοφορία του Oculus Quest, βλέπουμε μια ώθηση για ασύρματο VR και τα οφέλη από αυτήν την ελευθερία.

Ο Mallinson ανέφερε επίσης την ιχνιλασία μτιών (eye tracking), η οποία δεν εφαρμόζεται επί του παρόντος σε κανένα ακουστικό, αλλά φαίνεται να είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα για την τεχνολογία. «Αυτό είναι που με ενθουσιάζει περισσότερο. Νομίζω ότι θα έρθει ένα σημείο στο όχι πολύ μακρινό μέλλον όπου δεν μπορείτε να εκκινήσετε ένα ακουστικό VR χωρίς μία συσκευή ιχνιλασίας ματιών."

Ένα σημαντικό όφελος αυτής της τεχνολογίας είναι η δυνατότητα βελτίωσης των γραφικών μέσω μιας τεχνικής που ονομάζεται foveated rendering. Σε συνδυασμό με την παρακολούθηση των ματιών, αυτή η τεχνική θα μπορούσε να βοηθήσει ένα μελλοντικό ακουστικό να επικεντρωθεί στην απόδοση λεπτομερώς μόνο των πραγμάτων που εξετάζετε, μειώνοντας έτσι το φορτίο στο ίδιο το σύστημα. Όπως το λέει ο Mallinson: «Είναι μια win-win κατάσταση από αυτή την άποψη. Για μένα, είναι μια αρκετά προφανής τεχνολογία."

Ο Mallinson μίλησε επίσης για το πώς η εστίαση στον τρέχοντα σχεδιασμό VR ήταν η μείωση του κόστους όπου ήταν δυνατόν. Γι 'αυτό το ακουστικό χρησιμοποιεί ελεγκτές PlayStation Move και την τρέχουσα κάμερα. Αναγνώρισε ότι ένα μελλοντικό ακουστικό θα προσφέρει νέους ελεγκτές, ωστόσο, καθώς οι κινήσεις δείχνουν τους περιορισμούς τους στους τρέχοντες τίτλους.

Έτσι, ενώ δεν θα δούμε ένα νέο ακουστικό VR κατά την κυκλοφορία του PS5 (λόγω της Sony που προσπαθεί να μην κατακλύσει τους καταναλωτές), θα έχουμε στο μεταξύ το αξιόπιστο ακουστικό PSVR και τη διαβεβαίωση ότι η Sony σκέφτεται για το μέλλον.

To PS5 θα υποστηρίζει και θα παίζει προηγούμενους τίτλους για το PS4.

Η Sony το επιβεβαίωσε! Το PS5 θα είναι στην πραγματικότητα συμβατό με τα παιχνίδια PS4 όπως προβλέψαμε με ακρίβεια χρόνια πριν. Το PS4 και το PS5 μοιράζονται μια παρόμοια αρχιτεκτονική που είναι μια νίκη για τους παίκτες, καθιστώντας τα cross-gen παιχνίδια πολύ πιο εύκολο να γίνουν και να υποστηρίξουν.
Οι τρέχουσες ειδήσεις μας λένε ότι το σύστημα θα λειτουργεί μόνο με παιχνίδια PS4, οπότε η Microsoft μας έχει κερδίσει εδώ με την επιλογή των τίτλων τους πίσω από το αρχικό Xbox. Η Sony είπε επίσης ότι μόνο περίπου 100 από τα κορυφαία παιχνίδια PS4 θα ήταν συμβατά κατά την κυκλοφορία, οπότε θα προστεθούν περισσότερα. Δεν είναι το καλύτερο σενάριο, αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα.

 

Read 5817 times Last modified on Παρασκευή, 19 June 2020 10:18

Media

Γρήγορα

Επισκευές από 30 λεπτά

Οικονομικά

Στις καλύτερες τιμές της αγοράς

Εγγυημένα

Εγγύηση σε όλες μας τις επισκευές

Αποστολές

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Περισσότερα

Περιφερειακά - Πωλήσεις Η/Υ

Στο κατάστημά μας, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία
περιφερειακών Η/Υ
 

Πωλήσεις καινούριων - μεταχειρισμένων laptop,
υπολογιστών και tablet

 

 

 

Σχετικά με εμάς

Είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων με όρεξη για δημιουργικότητα όπου έχουμε εδραιωθεί στην αγορά από το 2005. Οι ευχαριστημένοι πελάτες μας μπορούν να σας μιλήσουν για μας και να σας πουν για το πώς είναι η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε πάντοτε με σεβασμό σε σας, στα θέλω σας και στις ανάγκες σας.


Facebook icon 2013.svg 1
  instagram 1581266 1920  share img

 

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 164846903000

Επικοινωνία

Εθνικής Αντιστάσεως 134
Καισαριανή
ΑΤΤΙΚΗΣ
16122
2107217525