Χάλασε η συσκευή σας; Η PcLike είναι ΕΔΩ για εσάς!  

 

Τετάρτη, 18 March 2015 00:00

Βιντεοκλήσεις τηλεμεταφοράς για πιο... ζωντανή επικοινωνία

Rate this item
(1 Vote)

Η τηλεμεταφορά σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, για να δει κανείς φίλους και συγγενείς ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, στο κοντινό μέλλον θα είμαστε τουλάχιστον σε θέση να επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας πρόσωπα… εικονικά.

Ειδικοί σε θέματα επικοινωνίας επινόησαν ένα σύστημα, το οποίο συνδυάζει κάμερες 360 μοιρών με headsets εικονικής πραγματικότητας, για να δημιουργήσουν εικονικές βιντεοκλήσεις.

Όταν πραγματοποιείται μια κλήση, το άτομο θα "μεταφέρεται" εικονικά στην τοποθεσία του αποδέκτη και θα μπορεί να βλέπει όσα βλέπει κι εκείνος, σαν να ήταν στο ίδιο δωμάτιο μαζί του.

Η 360 μοιρών βιντεοκλήση με το σύστημα Virtual Reality (VR) headsets θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στο συνέδριο Mobile World Congress που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Δημιουργοί του είναι η ομάδα της Summit Tech, οι οποίοι χρησιμοποίησαν κάμερα Giroptic 360cam και ένα Oculus Rift headset.

Όταν λαμβάνει κάποιος μια κλήση, "περνά" μέσα από την κάμερα 360 μοιρών του αποδέκτη και οι εικόνες μεταδίδονται στο Oculus Rift αυτού που κάνει την κλήση. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να έχει μια γενική θέα του μέρος στο οποίο καλεί, καθώς επίσης και να μοιραστεί την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας με άλλους σε πραγματικό χρόνο.

Οι κλήσεις 360° μπορούν να μεταδοθούν ακόμη και ως Video Share session σε συσκευές Android, iOS και σε έξυπνα τηλέφωνα της Microsoft, ή μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών για ταμπλέτες και PC.

Η τεχνολογία έχει δοκιμαστεί, όμως δε θα γίνει mainstream μέχρι να κυκλοφορήσει στην αγορά μια έκδοση του Oculus Rift για τους καταναλωτές.

Η αδιάβροχη Giroptic 360cam αναμένεται να εγκαινιαστεί την ερχόμενη άνοιξη, στέλνοντας real-time περιεχόμενο σε συνδεδεμένα τηλέφωνα.

Read 6723 times Last modified on Δευτέρα, 06 April 2015 09:56

Γρήγορα

Επισκευές από 30 λεπτά

Οικονομικά

Στις καλύτερες τιμές της αγοράς

Εγγυημένα

Εγγύηση σε όλες μας τις επισκευές

Αποστολές

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Περισσότερα

Περιφερειακά - Πωλήσεις Η/Υ

Στο κατάστημά μας, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία
περιφερειακών Η/Υ
 

Πωλήσεις καινούριων - μεταχειρισμένων laptop,
υπολογιστών και tablet

 

 

 

Σχετικά με εμάς

Είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων με όρεξη για δημιουργικότητα όπου έχουμε εδραιωθεί στην αγορά από το 2005. Οι ευχαριστημένοι πελάτες μας μπορούν να σας μιλήσουν για μας και να σας πουν για το πώς είναι η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε πάντοτε με σεβασμό σε σας, στα θέλω σας και στις ανάγκες σας.

Επικοινωνία

Εθνικής Αντιστάσεως 134
Καισαριανή
ΑΤΤΙΚΗΣ
16122
2107217525