Print this page
Πέμπτη, 18 June 2020 00:00

Διαχειρισμός κωδικών πρόσβασης Google

Rate this item
(0 votes)

 Ξεκινώντας με τον Διαχειριστή Google Manager.getting started with google password manager 

Εάν εξακολουθείτε να προσπαθείτε να θυμηθείτε όλους τους κωδικούς πρόσβασης σας και στη συνέχεια να τους πληκτρολογήσετε σε ιστότοπους με το χέρι, επιτρέψτε μου να σας πω: Κάνετε λάθος.

 

Με όλα τα διαπιστευτήρια που πρέπει να παρακολουθούμε αυτές τις μέρες, δεν υπάρχει κανένας τρόπος με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να χειριστεί το έργο της αποθήκευσης των λεπτομερειών - τουλάχιστον, όχι εάν είστε περίπλοκοι, μοναδικοί κωδικοί πρόσβασης που δεν επαναλαμβάνονται, (ή σχεδόν επαναλαμβάνονται , ακόμη και) από τον ένα ιστότοπο στον άλλο. Εκεί έρχεται να παίξει ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης: Αποθηκεύει με ασφάλεια όλες τις πληροφορίες σύνδεσής σας για εσάς και στη συνέχεια τις συμπληρώνει ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Παρόλο που υπάρχει περίπτωση να βασιστείτε σε μια αποκλειστική εφαρμογή για αυτόν τον σκοπό (για λόγους που θα συζητήσουμε περαιτέρω σε μια στιγμή), η Google έχει το δικό της σύστημα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης ενσωματωμένο απευθείας στο Chrome. Και είναι πολύ καλύτερο να βασίζεστε σε αυτό από το να μην χρησιμοποιείτε καθόλου.

Διαχειρισμός κωδικού Google 101

Καταρχάς: Δεν πρέπει να κάνετε τίποτα για να ενεργοποιήσετε τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης Google. Το σύστημα, που κάποτε θεωρείται μέρος της δυνατότητας έξυπνου κλειδώματος της Google, λειτουργεί σε Android, iOS, Chrome OS και οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα επιτραπέζιου υπολογιστή όπου είστε συνδεδεμένοι στο Chrome - και συνήθως ενεργοποιείται από προεπιλογή σε όλα αυτά τα μέρη.

Θα δείτε τις προτροπές του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για αναδυόμενη αποθήκευση διαπιστευτηρίων όποτε εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας σε έναν ιστότοπο στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Η υπηρεσία θα προσφέρει επίσης τη δημιουργία σύνθετων νέων κωδικών πρόσβασης για εσάς όταν εγγραφείτε για κάτι νέο. Και κάθε φορά που επιστρέφετε σε έναν ιστότοπο στον οποίο έχουν αποθηκευτεί τα διαπιστευτήριά σας, το Smart Lock θα τα συμπληρώνει αυτόματα για εσάς - ή, όταν συνδέονται περισσότερες από μία συνδέσεις με έναν μόνο ιστότοπο, θα σας παρέχει την επιλογή να επιλέξετε τον λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Το σύστημα μπορεί να σας συνδέσει αυτόματα και σε ορισμένες εφαρμογές Android, παρόλο που λειτουργεί κάπως σποραδικά - και ποτέ δεν ξέρετε πότε θα είναι παρόν. (Τις περισσότερες φορές, όχι στις εφαρμογές, δεν φαίνεται να υποστηρίζεται και απλώς δεν εμφανίζεται.)

Προσαρμογή της ρύθμισης διαχειριστή κωδικού πρόσβασης.

Εάν θέλετε να αναζητήσετε και να επεξεργαστείτε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του διαχειριστή κωδικών πρόσβασης (Password Manager) ή να απενεργοποιήσετε το σύστημα ενεργά, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

* Στο Chrome στην επιφάνεια εργασίας, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, κάντε κλικ στην ενότητα Αυτόματη συμπλήρωση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή "Κωδικοί πρόσβασης".
* Στο Chrome σε Android ή iOS, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης και πατήστε την ενότητα Κωδικοί πρόσβασης.

* Στο ίδιο το Android, ανοίξτε τις ρυθμίσεις του συστήματός σας, αγγίξτε την ενότητα Google, αγγίξτε τη Διαχείριση του Λογαριασμού σας Google ή κάτι παρόμοιο με αυτό και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση στη λίστα καρτελών στο πάνω μέρος της οθόνης μέχρι να δείτε το "Ασφάλεια". Πατήστε αυτό και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε μέχρι την κάρτα "Σύνδεση σε άλλους ιστότοπους", πατήστε την επιλογή "Διαχείριση κωδικών πρόσβασης".

google password manager new 100843471 orig Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτές τις ίδιες ρυθμίσεις και να δείτε όλα τα αποθηκευμένα διαπιστευτήριά σας μεταβαίνοντας στη διεύθυνση passwords.google.com σε οποιοδήποτε web broswer. Αυτά τα σημεία πρόσβασης είναι όλα συνδεδεμένα και συνεχώς συγχρονισμένα, οπότε θα δείτε τις ίδιες πληροφορίες σε οποιοδήποτε από αυτά - και τυχόν αλλαγές που κάνετε σε ένα μέρος θα εμφανίζονται αυτόματα παντού αλλού.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έναν αυτόνομο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, παρεμπιπτόντως - και θα εμβαθύνουμε σε αυτό το θέμα περαιτέρω - πιθανότατα θα θελήσετε να επιστρέψετε στην ίδια περιοχή "Κωδικοί πρόσβασης" των ρυθμίσεων του Chrome και να απενεργοποιήσετε την επιλογή “Προσφορά σε αποθήκευση κωδικών πρόσβασης” και “Αυτόματη σύνδεση”. Αυτό θα αποτρέψει το Chrome από το διπλασιασμό του τι κάνει και ο εξωτερικός διαχειριστής κωδικών πρόσβασης και θα σας εμποδίσει να βλέπετε σύγχυση με υπερβολικά επικαλυπτόμενα μηνύματα κάθε φορά που προσπαθείτε να συνδεθείτε κάπου.


Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης Google ενάντια στον ανταγωνισμό.

Γιατί λοιπόν είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε έναν αποκλειστικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης αντί για τον Διαχειριστή κωδικών πρόσβασης Google; Λοιπόν, μερικοί λόγοι. Πρώτον, οι αποκλειστικοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης παρέχουν ευρύτερη και πιο συνεπή υποστήριξη για την αποθήκευση και συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης εντός εφαρμογών στο τηλέφωνό σας, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε αρκετά συχνά. Δεν θέλετε να κάνετε χειροκίνητη αναζήτηση ενός κωδικού πρόσβασης και, στη συνέχεια, να τον αντιγράφετε και να τον επικολλάτε κάθε φορά που συνδέεστε σε μια εφαρμογή και με το Google Password Manager, αυτό είναι γενικά αυτό που καταλήγετε να κάνετε.

Πέρα από αυτό, οι ειδικοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης τείνουν να συνοδεύονται από ισχυρότερες και πιο σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας και συχνά προσφέρουν πρόσθετες λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα κοινής χρήσης των κωδικών πρόσβασης σας με μέλη ομάδας ή ακόμη και εξωτερικούς πελάτες (με ή χωρίς να επιτρέπεται στο άτομο να δει τον κωδικό πρόσβασης υπό αμφισβήτηση). Συχνά περιλαμβάνουν και τα χρήσιμα στοιχεία πέρα ​​από τη βασική αποθήκευση κωδικού πρόσβασης και σας δίνουν την ευκαιρία να αποκτήσετε πρόσβαση και να συμπληρώσετε τις πληροφορίες σας σε προγράμματα περιήγησης πέρα ​​από το Chrome, εάν και όταν προκύψει μια τέτοια ανάγκη.

Εάν δεν πρόκειται να αφιερώσετε χρόνο για να χάσετε έναν ειδικό διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, ωστόσο, το ενσωματωμένο σύστημα της Google είναι απολύτως το επόμενο καλύτερο πράγμα. Και τώρα ξέρετε ακριβώς πώς να το χρησιμοποιήσετε.

 

Η πηγή προήλθε από εδώ: https://www.computerworld.com/article/3542932/getting-started-with-google-password-manager.html

 

Read 1126 times Last modified on Παρασκευή, 19 June 2020 08:57